Tərkibi:
10 ədəd qabırğa
3 ədəd kartof
1 ədəd soğan
2 ədəd kök
1 ədəd qırmızı bolqar bibəri
3 diş sarımsağ
1 ədəd qabaq
0,5 dəstə cəfəri
0,5 st şərab və ya üzüm sirkəsi
1 x/q nişasta
Qurudulmuş otlar( reyhan,cəfəri,tərxun, kəklikotu )
Bitki yağı
Azərduz yodlu narın xörək duzu
Hazırlanması:
Doğranmış qabırğalara duz,qurudulmuş otların ovuntusu vurub qaışdırılır.
Soğan,bibər xırda-xırda, kök halqa-halqa doğranır. Qabırğaların hər iki üzü yağda qızardılır.
Soğan əlavə edilib qarışdırılır.İstiliyi azaltmaq lazımdır ki,yemək dadlı alınsın.
Soğanlar qızılı rəngdə olana yaxın bibər əlavə edilib qarışdırılır.
Bibərləri tökdükdən 2-3 dəqiqə sora şərab və ya sirkə əlavə edilib qarışdırılır, qazanın qapağı bağlanır.
Kök əlavə edilib 3-4 dəqiqə qızardırılır.
Sarımsaq əlavə edilir.
Kartof əlavə edilib qarışdırılır.Su tərəvəzlərin üzərini örtənə qədər tökülür. Qazanın qapağı bağlanır.
Kartoflar bişənə yaxın doğranmış qabaq əlavə edilir.
Yemək hazır olana 10 dəqiqə qalmış nişasta 0,5 st soyuq suda həll edilib tökülür. Yemək hazır olanda doğranmış cəfəri əlavə edilir.
Qabırğalı tərəvəzli yeməyimiz hazırdır.
Nuş olsun!
(tərcümə edilib)