Tərkibi:
6-7 ədəd kartof
2-3 ədəd sosiska
100 qr "Wellington" kərə yağı
50 qr holland pendiri
Küncüt
Cəfəri
"Azərduz" yodlu narın xörək duzu
Hazırlanması:
Kartof soyulur. Doğranıb üzərinə duz və su əlavə edilib qaynadılır. Suyu çəkildikdə yağ əlavə edilib blendrlə əzilir.
Kartof püresi mətbəx şprisinə doldurulur. Şpris yoxdursa, qalın sellofan paketdən də istifadə etmək olar. Bunun üçün püre paketə tökülür, daha sonra paketin uc hissəsi kəsilir. Soba listinə kağız sərilir, yağlanır. Sprisi sıxmaqla gül ləçəkləri çəkilir.
Sosiska nazik dilimlənib gül ləçəklərinə batırılaraq şəkildə gördüyünüz kimi düzülür.
Ortasında boş qalan hissəyə sürtkəcdən keçirilmiş holland pendiri tökülür və üzərinə kücüt səpilib sobada hazır olana qədər bişirilir.
Hazırdır.
Balalarınız üçün hazırlayıb, onları sevindirin.
Nuş olsun!
(tərcümə edilib)