Tərkibi:
1 kq bibər
1 st Azərduz yodlu narın xörək duzu
1ç/q zeytun yağı və ya bitki yağı
Hazırlanması:
Bibərlər təmiz yuyulub qurudulur və dilimlənilir.
Duzlanaraqgeniş bir qabayığılır.
Qapağı bağlanıb 2-3 həftə və ya 15 gün sərin yerdə saxlanılır.2-3 gündən bir şirəsi süzülüb atılır.Vaxt bitdikdən sonra bibərlər su ilə təmiz yuyulub salfet üzərinə yığılır.
Suyu tam çəkildikdən sonra blendrdən keçirilir.
Sterilizə edilmiş bankaya yığılır, üzərinə yağ əlavə edilərəkqapağı bağlanıb soyuducuda saxlanılır.
Bibər sousumuz hazırdır.
Nuş olsun!
(tərcümə edilib )