Tərkibi:700-800 qr treska, ya da sayda balığı2 x. q. "Zeytun bağları" zeytun yağı 1 ədəd böyük yumurta (xırda olarsa 2 ədəd)6 x. q. ag cörəyin ovuntusu4 x. q. doğranmış yaşıl soğan3 x. q. doğranmış cəfəri2 x. q. xardal1 x. q. limon suyuDuz və istiot (zövqə görə)
Hazırlanması:Balığa yağ vurub, 200 dərəcə qızdırılmış sobaya qoyuruq. 15 dəqiqə bişdikdən sonra balığı sobadan götürürük. Azca soyuduqdan sonra cəngəllə balığın ətini sümükdən ayırıb tökürük qaba.
Üzərinə soğanı, cəfərini, yumurtanı, xardalı, çörək ovuntusunu, limon suyunu, duz və istiotu əlavə edib qarışdırırıq.
Sonra əlimizə azca bitki yağı sürtürük ki, əlimizə yapışmasın. Və kotletləri hazırlayırıq.
Tavaya yag əlavə edib bərk qızrdırırıq, sonra hazırladığımız kotletlərin hər iki üzünü 2-3 dəqiqə qızardıb götürürük.
Sufrəyə ya düyü, ya kartof püresi ilə, ya da kotlet kimi tək vermək olar.
Nuş olsun!
(tərcümə edilib)