Tərkibi:
3 ədəd kartof
2 baş soğan
3 ədəd kök
7-8 ədəd göbələk
3 ədəd qırmızı şirin bibər
2 ədəd yaşıl şirin bibər
150 qr yağ
5-6 ədəd dəfnə yarpağı
Makaron
Yumru düyü
Qırmızı mərcimək
Keşniş, şüyüd
Azərduz yodlu narın xörək duzu, istiot
Hazırlanması:
Soğanı, bibərləri, ğöbələkləri xırda-xırda doğrayırıq.
Kökü sürtgəcin xırda gözundən keçiririk. Yağ və dəfnə yarpağı əlavə edilmiş tavada qovururuq.
Kütlə bir az qovrulduqdan sonra xırda kub şəklində doğranmış kartofları tavaya əlavə edib hamısını birlikdə qovururuq.Daha sonra 2 litir su əlavə edilmiş qazana qovrulmuş kütləni töküb, makaronu əlavə edirik.
Daha sonra bir az yumru düyü
və bir qədər də qırmızı mərcimək əlavə edib qaynamağa qoyuruq.
Qazanın qapağını aralı qoymaq lazımdır. Hazır olduqdan sonra üzərinə doğranmış göyərti tökürük.İstəyə görə süfrəyə acika ilə vermək olar.
Şorbamız hazırdır.
Nuş olsun!