Tərkibi:
Xəmir üçün:
Un
2 ədəd yumurta
200 qram əridilmiş yağ
1 stəkan süd
50 qram şəkər tozu
0,5 çay qaşığı maya
0,5 çay qaşıgı "Azərduz" yodlu narın xörək duzu
İçlik üçün:
1 stəkan çəkilmiş qoz
Yarım stəkan şəkər tozu
(İçliyi zövqünüzə görə nəylə istəsəniz əvəz edə bilərsiniz)
Hazırlanması:
Ərzaqları bir qaba töküb aldığı qədər un əlavə edib xəmir yoğururuq.Xəmiri 1 saata qədər büküb mayalanmağa qoyuruq. Daha sonra yumurtadan bir az böyük kündələrə ayırırıq.
Kündədən təxminən 25 sm diaqonallı yuxa yayıb onu "+" formasında bərabər hissələrə ayırırıq.Kəsdiyimiz yuxanı mərkəzdən qıraqlara doğru ehmalca büzürük.Bantik forması alınır.
Alınan bantiklərin bir ləçəyinə içlik töküb digər ləçəyi onun üstünə qatlayırıq.
Sonra yarpagın qıraqlarını içlik dagılmasın deyə şəkərburanın qırağı kimi bükürük.
Hazır olan peçenyelərin yarısının üzərinə yaşıl rəng,yarısına da sarı rəng çəkib 200 dərəcədə qızdırılmış sobada bişiririk.
Yarpaq peçenyelərimiz hazırdı.
Nuş olsun!