R*A*G*I*N (02.09.2017/13:21)
reseptini yazda mende bisirim
Xəmir Üçün:
200 q soyuq kərə yağı – iri-iri doğra
4 stəkan un
1 yumurta
1 stəkan xama 250qr
Krem Üçün:
3 yumurta
1 stəkan yarım şəkər tozu
6 xörək qaşığı un (qaşığı çox doldurma)
4 stəkan süd
200 q kərə yağı
Əvvəlcə kremi hazırla. Kasada yumurta və şəkəri bir az rəngi açılana qədər çal. Alınan kütləni bir qazana boşalt. Üstünə un və südü əlavə edin və yaxşıca qarışdır kı, un açılsın (mikserle ede bilersen). Sonra bu kütləni orta odda qarışdıra-qarışdıra qatılaşanadək bişir.Qoyun soyusun. Sonra üstünə kərə yağını əlavə edib krem halına gələnədək mikserkə çal. Kremi soyuducuya qoy.Sonda vanelde elave et.
Xemir üçün qaba un və kərə yağını qoy doqrayib umac əldə edənə qədər ov.
Ayrı qabda yumurta və xamanı qarışdır. Sonra bu qarışığı unlu-yağlı qarışığa əlavə edib xemir et. xəmir əldə edənə kimi qarışdır. Xəmir yumuşaq və zərif olmalıdır (qeyd: adətən 4 stəkan un kifayət olur, amma əgər xəmir hələ də ələ yapışırsa, onda ona bir az da un əlavə et).Ardini yaziram